Detox

e-book, gezondheid, detox, groen, smoothies, afvallen, ontgifting, slank zijn, dunner worden, mooi zijn, fitness, sport, fruit, groente, groene smoothie, varianten

Wat is detox?

Detox betekent ontgiften. Oftewel, je lichaam ontdoen van afval- en gifstoffen. Hiervoor zijn verschillende methodes: Je kunt bijvoorbeeld supplementen gebruiken, vasten, warmwaterbaden, detoxkuren of oil-pulling, maar ook een kleibehandeling doen. Daarnaast zijn er ook nog klysma’s en darmspoelingen, deze klinken wel erg aanlokkelijk. #NOT. Je lichaam heeft een detox nodig minimaal 1 a 2 keer in het jaar.

Ons lichaam heeft van zichzelf al een geïnstalleerd afvalstoffen afvoersysteem. Waar onze lever en nieren voornamelijk voor zorgen.

Wil je persoonlijke begeleiding bij een detox? Heel veel recepten en daarnaast ook nog eens allerlei tips en tricks? Dit is een detox programma speciaal voor vrouwen zoals jij.

Waar wordt een detox voor gebruikt?

Het lichaam hoort ervoor te zorgen dat afval- en gifstoffen binnen 24 uur het lichaam moeten hebben verlaten, door transpiratie of plassen. Toch gebeurd het vaak dat afval- en gifstoffen zich ophopen in het lichaam. Symptomen hiervan zijn vaak vermoeidheid en niet lekker in je vel zitten. Hiervoor worden dus verschillende detox methodes gebruikt, om van de stoffen af te komen als het lichaam dat zelf niet doet.

Hoe kan ik mijn lichaam detoxen?

Door middel van:

 1. Supplementen

Tegenwoordig zijn er verschillende supplementen, bijvoorbeeld in pil-vorm. In zo’n pil wordt een ontgiftingsstof gestopt. Het hulsel van de pil lost op zodra het met vocht in contact komt en de poedervorm wordt snel opgenomen door het lichaam. Vaak biedt dit een goede ondersteuning aan de organen.

 1. Vasten

Vasten hoeft niet moeilijk te zijn en er zijn vele varianten op deze detox. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld uitdagen om 30 dagen geen chocola te eten. Een andere manier is om je tijdschema om te draaien net als dat andere culturen dit doen. Vanaf dat de zon op komt niks meer eten totdat de zon onder gaat, tegen die tijd is het etenstijd.

 1. Warmwaterbaden of een Sauna

In de sauna gaat je lichaam ontzettend erg transpireren. Waardoor je ook veel bacteriën kwijtraakt. Net als dat stomen goed is om de holtes leeg te maken tijdens een verkoudheid. Een voorbeeld van warmwaterbaden zijn thermaal baden. In Nederland zijn er hiervan maar 4! Thermaal baden betekend het hebben van een bad gelegenheid met een minimale temperatuur van 20 graden, een warmwaterbron bestaande uit natuurlijk mineraalwater. Dit mineraal water bestaat natuurlijk uit mineralen zoals magnesium, zout, bromide en jodium. De combinatie van mineraalwater, warmte en temperatuur zorgen voor ontspanning in gewrichten en spieren.

Voordelen:

 • Jodium activeert de schildklier
 • Bromide werken desinfecterend
 • Magnesium zorgt voor spier- en gewrichtsontspanning
 • Bevordert de doorbloeding
 • Afvoer van afvalstoffen versnelt
 • Impuls aan de stofwisseling dus zuurstof in het bloed wordt sneller opgenomen
 1. Detoxkuren

Klysma en darmbehandelingen horen bij detoxkuren. Dit kun je door iemand laten doen of een soort doe-het-zelf pakket kopen.

 1. Oil-pulling

Is een orale manier voor het onttrekken van bacteriën. Misschien heb je er al eens eerder van gehoord? Het bewegen van koudgeperste kokosolie of sesamolie door de mond gedurende 12-15 minuten. Wel belangrijk het daarna goed uit te spugen. Het is de bedoeling dat het rustig door de mond bewogen wordt door de tong. Je mond is namelijk de grootste bacterie verzamelaar naast handen.

 1. Kleibehandeling

De meest populaire manieren van kleibehandelingen zijn maskers. Voor het gezicht en de nek. Van te voren wordt er gestoomd om de poriën te openen en de oneffenheden bloot te leggen, daarna wordt het masker eroverheen gesmeerd zodat de klei in de poriën terechtkomt. Deze in te laten werken zodat de poriën gevuld worden en de bacteriën eraan vast komen te zitten. Waar vaak na een klein kwartier de huid mag worden gereinigd met warm water.

 1. Groene smoothies

Het lichaam neemt voedingsstoffen in vloeibare versie heel snel op. Groente en fruit zitten bordevol vezels, vitamines en mineralen. Smoothies kun je zelf samenstellen, je kunt ook een eigen variant maken van een al bestaande smoothie. Wil je meer inspiratie? Dit receptenboek in de vorm van een e-book biedt 125 (groene) smoothie recepten!

8.Voedingspatroon veranderen

Voeding kan veel doen voor je lichaam. Een verkeerd voedingspatroon kan klachten opleveren zoals buikklachten, spanning, spierpijn en het gevoel dat je niet lekker in je vel zit. In 12 weken kan er een hoop veranderen. Zo ook jouw voedingspatroon, ben je je er bewust van dat je beter kunt gaan eten of dat er iets moet veranderen? Wil je ontspanning en aandacht besteden aan jezelf? Dit boek helpt je je lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften.

Ben je nog een beginner op het gebied van detoxen? Dan past dit boek over een clean start 21 dagen detox misschien beter bij jou!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *